O nama

OPG Grošek

Rapsodija okusa i mirisa vina, likera i rakija s plantaža OPG Ivan Grošek.

OPG GROŠEK je popularna destinacija za sve koji vole slatke okuse podravskog voćnjaka, a bavimo se uzgojem i preradom bobičastog voća. Gospodarstvo je rasprostranjeno na plantaži od 6.000 grmova kupina, tayberryja i malina.

Naša priča započela je 2003. godine kada smo posadili prve nasade voćnjaka i brojili prve berbe, te u potpunosti našu djelatnost zaokružili 2008. godine. Ljubav koja je zaokupila uskoro i ostatak obitelji zaokružio se u obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje na obroncima nedaleko Koprivnice, osunčana na brežuljkastom djelu pružajući voću maksimalno broja sati sunca koliko je za dozrijevanje ploda potrebno kroz godinu. 

Naše gospodarstvo je rasprostranjeno na plantaži sa 6.000 grmova kupina, tayberryja i malina.

Površina voćnjaka broji svekupuno 3 hektara, od kojih osim naše kupine ujedno je i polovina koja se odnosi na tayberry vino istanćanog voćnog okusa. Godišnje proizvedemo oko 10 tisuća litara, a koji svoj proizvodni pogon prolaze kroz inovativnu tehnologiju, inox posude i bačve, a koje rezultiraju vrhunskim proizvodima čije medalje nižemo dugi niz godina. 

Naše vino “Divlji kupin” nagrađivano je zlatnom medaljom na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a osim njega radimo i razne vrste voćnih likera i rakija, od kojih volimo izdvojiti onu s koprivom, a među popularnijima su nam višnja, malina i borovnica 🙂 

Sav naš asortiman približavamo željama i potrebama kupaca – sva naša vina, rakije i likere isporučujemo i u bocama s personaliziranim etiketama, a nudimo i mogućnost ambalaže primijenjene poslovnim i blagdanskim darovima.

Čast nam je svoje proizvode predstavljati na više lokacija. Osim toga, gostujemo na mnogim sajmovima kroz godinu, a one najveće brojimo za vrijeme adventa i to u aktivnim kućicama na zagrebačkom adventu gdje smo ove godine izlagali na križanju Gajeve i Bogovićeve, te također na adventu u Koprivnici. 

Također stojimo na raspolaganju kafićima i restoranima za dodatnu suradnju i ponudu pića njihovim gostima. 

Svježe bobičasto voće možete, od lipnja do kraja rujna, kupiti na zagrebačkoj tržnici Utrine, dok tijekom cijele godine kupcima s područja Zagreba i Koprivnice naručena pića dostavljamo osobno. 

Naši proizvodi

Kupinovo vino

Kupinovo vino

Naša voćna vina nastaju na suncem okupanim podravskim voćnjacima čiji okusi i mirisi zadovoljavaju i najzahtjevnija nepca. Naše kupinovo vino “Divlji kupin” dobitnik je Zlatne medalje za vino.

likeri

Likeri

Naše likere dobivamo procesom maceracije različitih vrsta voća. Smokva, višnja, borovnica, malina, šljiva, medica, kopriva ili travarica, koja bi bila vaš izbor? Ako ste više voćni ili biljni tip, u našoj ponudi možete pronaći nešto baš po svojem ukusu.

Rakije OPG Grošek

Rakije

Jedno od omiljenih pića Hrvata je rakija koja je nezaobilazna kada su u pitanju proslave i slavlja. Destilacijom samo pomno odabranog fermentiranog domaće uzgojenog voća i trava, stvaramo visoko kvalitetno i bogato piće koje će biti rado viđen gost na raznim veselicama. U našoj ponudi možete izabrati između jačih i slabijih rakija, ovisno o postotku alkohola.